חדשותהופכים את זכויות האדם למציאות עולמית

קרי קאסם נלחמת על זכויות המשפחה

קרי קאסם (מימין) עם אביה קייסי קאסם, לשעבר שדרן רדיו של American Top 40 וקולו של שאגי בסקובי דו.

שדרנית הרדיו קרי קאסם, הבת של קייסי קאסם, חולקת את סיפורה האישי ואת מאבקה כדי להבטיח את זכויות האדם.

אנשים חושבים שהפרות זכויות האדם מתרחשות בטימור, ברואנדה ובאיראן. אבל זכויות אדם מופרות מדי יום ביומו, כאן בארצות-הברית של אמריקה", אומרת קרי קאסם, שגרירה של 'מאוחדים למען זכויות האדם' (UHR).

קרי, שאביה קייסי קאסם היה שדרן הרדיו של American Top 40 וקולו של סקובי דו, חוותה את זה ממקור ראשון. היא איבדה כל קשר עם קייסי כשהוא פיתח דמנציה ואישתו הפכה לאפוטרופוס שלו ב-2013. הטלפון והמחשב שלו נלקחו, הצוות שלו פוטר, ושום משפחה או חברים לא הורשו לראות אותו.

קרי, שהיתה חסרת תקווה, חסרת אונים, מתוסכלת וכועסת, למדה עד מהרה שאין לה לאן לפנות – לא המשטרה וגם לא שירותי הגנה למבוגרים יכלו לעזור לה.

"הבנתי שלילדים מבוגרים אין שום זכות לראות את הוריהם החולים", אומרת קרי. "וה-'מבודדים' אפילו לא היו מחויבים להגיד לילדים המבוגרים אם ההורה החולה שלהם מת או איפה הוא קבור. זכותו של אבי להיות עם משפחה, זכותו לחיות בחופש ובבטחה, וזכותו להיות חופשי מעינויים – כולן נשללו ממנו. אפילו במותו אימי החורגת הפרה את זכויותיו של אבי – זכותו ללאום – בכך שהיא קברה אותו במדינה שהוא מעולם לא היה בה לפני כן, שבה אין לו משפחה, כשהוא נולד וגדל בארצות-הברית של אמריקה ורצה להיקבר כאן".

כשקרי דיברה בקול על ההתנסות שלה, היא החלה לקבל מאות מכתבים מאנשים באותו המצב – אנשים שעברו טראומה, שהם כועסים ושלעולם לא יראו את יקיריהם שוב.

"ידעתי שאני צריכה לעשות משהו", היא אומרת. "לכן התחלתי ביצירת 'קרן Kasem Cares' והתחלתי לנסוע ברחבי המדינה וללמד אחרים על זכויות האדם הבסיסיות שלהם ונלחמתי כדי להפוך את אותן זכויות למציאות דרך חקיקה".

קרי השיגה לגרום לכך ש-'הצעת החוק על הפרת Kasem Cares' תהפוך לחוק בקליפורניה. החוק מאפשר לילדים מבוגרים לפנות לשופט לגבי הפרת זכויותיו של הורה או יקיר חולה, ומצווה שהאפוטרופוס של ההורה יספר לילדים כשההורה שלהם נמצא בבית-חולים, ואם הוא מת והיכן הוא קבור. (החוק אינו אוכף ביקורים בכוח אם ההורה החולה אינו מעוניין בכך.) עכשיו החוק קיים ב-11 מדינות, היבטים שלו שולבו בהצעות חוק דומות בתשע מדינות נוספות, כלומר 20 מדינות שאישרו הצעות חוק כדי לעצור התעללות בקשישים, ומדינות נוספות נמצאות בדרך.

"אנשים חושבים שהפרות זכויות האדם מתרחשות בטימור, ברואנדה ובאיראן. אבל זכויות אדם מופרות מדי יום ביומו, כאן בארצות-הברית של אמריקה."

זמן קצר אחרי שהצעת החוק אושרה, קרי נזכרת באישה, בוכה ומצמידה מכתב לקרי שבו היא מודה לה על עבודתה. האישה אמרה לה ״הצלחתי לראות את אבא שלי ולהיות איתו לפני שהוא מת בזכות הצעת החוק שלך".

"התעללות בקשישים היא בעיקרה בעיה של זכויות האדם", אומרת קרי. "אנשים לוקחים את זכויות האדם שלהם כדבר מובן מאליו עד שהן נלקחות מהם, אבל צריך לדעת אותן עכשיו".

היום, קרי משתמשת ב-UHR ובחומרים אור-קוליים כדי להכשיר תובעים, חוקרים, קציני אכיפת החוק ומנהלים של שירותי הגנה למבוגרים בזכויות היסוד שנמצאות על כף המאזניים בהתעללות בקשישים.

"אם אתה יודע מהן זכויות האדם שלך אתה יכול לשנות את העיר שלך, אתה יכול לשנות את המדינה שלך, אתה יכול לשנות את הארץ שלך, אתה יכול לשנות את העולם", קרי אומרת. "דע מהן ודרוש שאנשים יכבדו אותן ויקיימו אותן. זה מה שהניסיון שלי לימד אותי".



אנחנו זקוקים לעזרה שלך.

הצטרף לתנועה הבינלאומית לזכויות האדם בכך שתהפוך לחבר ב-'מאוחדים למען זכויות האדם' (UHR).‏ UHR מסייעת ליחידים, למחנכים, לארגונים ולגופים ממשלתיים בכל חלקי העולם להגביר את המודעות בנוגע ל-׳הכרזה האוניברסלית בדבר זכויות האדם׳.

הורד
הורד