לוחמים למען זכויות האדם

עשרים ושבעה מיליון איש חיים בעבדות – יותר מפי שניים מהמספר במהלך השיא של סחר העבדים. ויותר ממיליארד מבוגרים אינם יכולים לקרוא. בהתחשב בסדר הגודל של הפרות זכויות האדם – ואלו שמפורטות באתר זה, בחלק 'ההפרות של זכויות האדם', הן רק מבט חטוף על התמונה כולה – אין זה מפתיע ש-90 אחוז מהאנשים אינם מסוגלים לציין יותר משלוש זכויות מתוך השלושים שיש להם.

לכן, עם רבים כל-כך שאינם מודעים לזכויותיהם הבסיסיות ביותר, מי יוודא שזכויות האדם מקודמות, מוגנות והופכות למציאות?

כדי לענות על שאלה זו, אנו יכולים לשאוב השראה מאלה שעשו שינוי ועזרו ליצור את זכויות האדם שיש לנו היום. האנשים ההומניטאריים הללו הגנו על זכויות האדם כי הם זיהו שלא ניתן יהיה להשיג שלום וקידמה בלעדיהן. כל אחד מהם שינה את העולם באופן משמעותי.

מרטין לותר קינג ג'וניור,כשלחם למען הגנה של זכויותיהם של האנשים השחורים בארצות-הברית בשנות ה-60, הוא הכריז, "אי-צדק במקום כלשהו, הוא איום לצדק בכל מקום".

התומך הדגול בהתנגדות שקטה לדיכוי, מהאטמה גנדי, תיאר אי-אלימות בתור "הכוח הגדול ביותר שעומד לרשות האנושות. הוא אימתני יותר מהנשק ההרסני האימתני ביותר שהומצא מתוך גאוניותו של האדם".

כשהוא נלחם בעוז כנגד רדיפה דתית בצרפת של המאה ה-18, וולטייר כתב, "אינני מסכים עם דבריך, אך אגן עד מוות על זכותך להשמיעם".

תומאס ג'פרסון, ההשראה והמחבר העיקרי של הכרזת העצמאות האמריקאית, הצהיר ש-"הדאגה לחיי אדם ואושרם, ולא הריסתם, היא המטרה הלגיטימית הראשונה והיחידה של ממשלה טובה".

ישנם אנשים, שבאמצעות מחשבה ומעשים, עשו הבדל ושינו את עולמנו. בין אנשים אלו ניתן למצוא את ההומניטאריים הבאים, כל אחד מהם תומך רב-עוצמה ויעיל וכל אחד מהם מהווה השראה עבור כל מי שמקדישים היום את עצמם למטרה של זכויות אוניברסאליות:

מהאטמה גנדי (1948-1869)

אלינור רוזוולט (1962-1884)

סזאר צ'אבז (1927-‏1993)

נלסון מנדלה (1918-‏2013)

מרטין לותר קינג ג'וניור (1929-‏1968)

דזמונד טוטו (1931-2021)

אוסקר אריאס סנצ'ז (נולד ב-1940)

מוחמד יונוס (נולד ב-1940)

ז'וזה רמוס הורטה (נולד ב-1949)

 

הורד