הפרות
זכויות האדם
סעיף 4 – לא לעבדות
"לא יהיה אדם עבד או משועבד; עבדות וסחר עבדים ייאסרו בכל צורותיהם".
בצפון אוגנדה, אנשי גרילה של ה-LRA (צבא ההתנגדות של האל) חטפו 20,000 ילדים במשך השנים האחרונות ואלצו אותם לשרת כחיילים או כפו עליהם להיות עבדי מין עבור הצבא.
בגינאה-ביסאו, אפילו ילדים בני חמש מוברחים מחוץ למדינה לעבוד בשדות כותנה בדרום סנגל או כקבצנים בעיר הבירה. בגאנה, מרמים ילדים בני 14-5 עם הבטחות כוזבות של חינוך ועתיד ובעצם הם עובדים בעבודות מסוכנות ללא תשלום בתעשיית הדגים.
באסיה, יפן היא היעד העיקרי לסחר בנשים, בייחוד נשים הבאות מהפיליפינים ומתאילנד. UNICEF מעריך את מספר הילדים המועסקים בזנות בפיליפינים כ-60,000.
משרד הפנים האמריקאי מעריך את הסחר בגברים, נשים וילדים, דרך גבולות בינלאומיים, בכ-600,000 עד 820,000 בכל שנה. מחציתם קטינים, וזה כולל את המספר הרב ביותר של נשים וילדות הנמלטות מעיראק. ברוב המדינות, הכוללות את קנדה, ארצות-הברית ובריטניה, גירוש או הטרדה הם התגובה הממשלתית הקונבציונלית ללא כל שירותי סיוע לקורבנות.
ברפובליקה הדומיניקאנית הפעולות של קבוצת הסוחרים הבלתי חוקיים הובילה לרצח בחנק של 25 מהגרים מהאיטי שבאו לעבוד. ב-2007 שני אזרחים ושני קציני צבא קיבלו רק עונשי מאסר קלים על חלקם בפעולות אלה.
בסומאליה ב-2007 יותר מ-1,400 פליטים סומאלים ואתיופיים נספו בים בפעולות של סחר בבני אדם.
סעיף 5 – לא לעינויים
"לא יהיה אדם נתון לעינויים או ליחס או לעונש אכזריים, בלתי אנושיים או משפילים".
ב-2008, רשויות ארצות-הברית המשיכו להחזיק ב-270 אסירים במפרץ גווטנאמו, קובה, ללא כתב אישום או משפט, כאשר הם מענים את האסירים בעינוי שמדמה טביעה. נשיא ארצות-הברית לשעבר ג'ורג' בוש, אישר ל-CIA להמשיך במעצר וחקירה סודיים, למרות ההפרות של החוק הבינלאומי.
בדארפור, משתוללים אלימות, זוועות וחטיפות וכל עזרה חיצונית נחסמת. נשים הן הקורבן העיקרי להתקפות חסרות רסן, עם מעל ל-200 מקרי אונס במחנות פליטים בתקופה של חמישה שבועות, ללא כל ניסיון מצד השלטונות להעניש את האשמים.
ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו, התעללות ועינויים מתרחשים באופן שגרתי על-ידי שירותי הביטחון של הממשלה ועל-ידי קבוצות מזוינות, וזה כולל מכות ממושכות, דקירות ואונס של העצורים. העצורים מוחזקים בבידוד, לעיתים באתרי מעצר סודיים. ב-2007, משמר הרפובליקה (המשמר הנשיאותי) והמחלקה למשימות מיוחדות במשטרה בקינשסה עצרה באופן שרירותי ועינתה אנשים רבים שתויגו כמתנגדי הממשלה.